Menu Sluiten

22AP369 22

In de jaren ’80 was de 27Mc een grote rage waar ik samen met een aantal vrienden ook aan heb meegedaan. Mijn eerste bakkie was een Philips 22AP369, eind 1980 gekocht voor slechts fl. 149 (guldens). Dat was toen al niet duur, zeker niet in de begintijd van de 27mc. De meeste bakkies kostten toen zo rond de 300 gulden, en de bruto adviesprijs voor deze Philips was maar liefst 449 gulden! Waarschijnlijk werd er in de begintijd van de MARC erg veel winst op die apparatuur gemaakt. Zo af en toe wordt er wel eens zo’n Philips bakkie aangeboden op Marktplaats. Laatst kwam er weer een advertentie langs, en ik heb er een bod op gedaan…

…en vandaag werd hij door de postbezorger afgegeven. Compleet in doos met handleiding en montagemateriaal. Hij ziet er uit als nieuw. Alles werkt, zowel ontvangst als zenden.

Ontvangst
Zenden

27-01-2011.

12 reacties

 1. Mark

  22 kanalen 500 mW?
  Wat heb je er nu uiteindelijk voor betaald?
  Volgens mij weinig afschrijving op dat bakkie!
  Toevallig laatst ook nog ff zitten speuren op Marktplaats, maar wil dan wel iets meer vermogen
  Heb je al weer een GPA geplaatst?

  • Bert Mulder

   Hahaha 55,7% afschrijving in 31 jaar is niet veel nee… Ik heb er nu dertig Euro voor betaald. Maar ik ga er niet mee ‘tokkelen’ hoor, hij staat er gewoon voor de sier.
   Je kunt ook voor deze gaan: Magnum 257HP (High Power). Lekker veel power, en na modificatie héél veel kanalen. Kun je ‘s zomers fijn met Italië praten.

   e: Rekenfoutje… De aanschafwaarde was ƒ149,- en de restwaarde na 31 jaar is ƒ30,-
   De afschrijving is dan (149 – 30) : 31 = ƒ3,84 per jaar
   In procenten is dit 3,84 : 149 x 100% = 2,6% per jaar (En dus niet 55,7%)

   e: Vergeten van gulden naar Euro om te rekenen.
   (149 / 2.20 – 30) : 33 = €1,14 per jaar.
   In procenten is dat 1,14 / 68 =1,7% per jaar.

 2. Paul

  Ook mijn 22AP369 is vandaag, in z’n originele doos, gearriveerd. Net als jij gekocht via Marktplaats.nl (voor €35,75), na 31 jaar nog zo goed als nieuw en om dezelfde reden aangeschaft; NOSTALGIE!

  Na 31 jaar vind ik dat de AP369 er nog steeds ‘van deze tijd’ uitziet.

  Wanneer ik de ‘cult receiver’ een keer echt aangesloten en getest heb laat ik hier nog berichtje achter.

  • Bert Mulder

   Als je niet te ver hier vandaan woont, dan kunnen we wel eens een keer ‘tokkelen’ over de 27mc!

 3. Paul

  Hahahaha, die ‘tokkel’ houd je van mij tegoed. Wie weet lukt het … ik woon namelijk in Maassluis.

  Mijn 369 is overigens écht als nieuw; zelfs de zilveren verf aan de voorzijde van de volume en squelch knop is nog aanwezig.

  • Bert Mulder

   Het enige wat ik mij kan herinneren van de HAVO is “Kas aan bank – 100 gulden”
   En dan had je Æ’100,- in je portemonnee.
   Of moest dit via een kruispost? Ik weet het niet meer, het is te lang geleden.

 4. Alexander

  Hoi Bert, naast dat de AP369 ook op kanaal 40 kon zenden, is het gebruik van alle 40 kanalen echt mogelijk: in 1983 heb ik dat ontdekt. Alles is er (standaard) op voorbereid. Zelfs de kanalen-schalelaar kan 40 stapjes maken. Helaas is de kwaliteit van de ontvanger zeer teleurstellend, daarentegen is de zender gewoon erg goed. 73’s, Alexander

  • Bert Mulder

   Ik heb daar wel eens een artikel over gelezen inderdaad. Zal het wel eens weer opzoeken. Wat ik mij kan herinneren was de ontvanger nogal ‘breed’ was. Een sterk buurtstation hoor je over meerdere kanalen.
   Ik vind het altijd nog een van de mooiste bakkies, dat wel!

 5. Rob

  Beste PA3HJH,

  Ook ik ben onlangs in bezit gekomen van een Philips AP369. Krijg daar ook weer helemaal het gevoel van vroeger mee terug. Er zit zelfs een basisstation bij waar de mobiele set in past!
  Helaas is het apparaat de afgelopen jaren niet altijd met zoveel respect behandeld. Er zat een roger piep ingebouwd, alfa kanalen (trimmertje met een schakelaar) en nog wat vreemde dinen die er niet in thuis horen. Graag wil ik het apparaat weer 100% origineel maken maar helaas heb ik geen schema en heb dat ook niet kunnen vinden op internet. Uit jouw verhaal op je website begrijp ik dat jij wel meer documentatie van de AP369 in bezit hebt. Is het mogelijk om deze met mij te delen?

  Alvast bedankt en met vriendelijke groet,

  Michel PA3ME

Reacties zijn gesloten.