Menu Sluiten

DAB+

Eindelijk kan ik mijn DAB+ radio gebruiken waarvoor ik hem twee jaar geleden heb gekocht. Ik wilde namelijk ’s ochtends bij het ontbijt naar de nieuwsberichten via de publieke zenders kunnen luisteren. Ontvangst was op zich wel mogelijk, maar dan moest de radio midden op tafel gezet worden met de antenne in een bepaalde stand, en niemand in de buurt van de radio mocht zich bewegen. Kortom: Waardeloos.

Radio 1 is met dezelfde radio wel te beluisteren via de FM, maar daarvoor heb ik die DAB+ radio niet gekocht. Commerciële zenders zijn ook prima te ontvangen, maar ik ben niet geïnteresseerd in de muziek van vandaag en morgen omgeven door commercials.

Een paar weken geleden kwamen de regionale zenders er al bij, en sinds een paar dagen ook de publieke zenders, en dat geeft 100% ontvangst!

Posted in Algemeen

2 Comments

  1. Martin

    Ik luister vrij weinig naar de radio wanneer ik alleen kan luisteren. De nieuwe muziek houd ik wel bij, maar dan toch meestal vanaf album ipv losse nummers. Vaak probeer ik ook nieuwe (voor mij dan) artiesten uit, en de wat minder mainstream muziek, meestal in de blues / funk hoek.
    Laatst diverse albums van Roy Buchanan uitgeprobeerd, man is allang van de wereld, maar de muziek is relatief onbekend maar wel goed. Zoek maar eens wat op.

  2. Bert Mulder

    Sinds een paar maanden hebben we deze DAB+ radio met Bluetooth in de kamer staan. De Pure Evoke H3. Wat een fijn ding! Ik had van tevoren uiteraard flink wat reviews vergeleken op een aantal (Hifi) websites en ben blij dat het geen vergeefse moeite was, er komt echt een verrassend prima geluid uit dit relatief kleine doosje. Je gaat bijna zoeken waar de subwoofer staat.
    nb: Wij hebben de ‘donker eiken’ versie, die past beter bij onze meubels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *