Menu Sluiten

Fiets-mobiel

CQ 14 CQ 14, is er in 2019 nog iemand staande-bij?

Bij het opruimen van de schuur kwam ik mijn twee kleefvoet antennes tegen die al jaren tegen het frame van de garagedeur kleven. Ik heb er snel even een foto van gemaakt. De lange is voor de 27Mc, de korte is voor de 2-meter band. Nu nog een mijn bakkie van zolder halen, een accu regelen en ik ben weer “staande bij”!

2 Comments

  1. Papa Alpha Deventer

    Fiets-mobiel vanuit Deventer….in de eerste 2 jaren na het vrijgeven van de 27Mc vaak met een vaste groep een bak op de fiets, motoraccu op de bagagedrager en kleefvoet of een DV27 op een voetje vastzetten achterop de fiets, een stapel QSL-kaarten mee en zo was je een hele avond op weg, zelfs in de winter enkele malen door een pak sneeuw heen. Op zondagavond de vaste meeting bij de Alexander Hegiusschool op Borgele en op maandagavond bij winkelcentrum Keizerslanden. Soms wel meer dan 25 fietsmobiele stations. Wat een tijd…….

    • Bert Mulder

      Dank voor je mooie reactie, en wat een tijd inderdaad. Mijn eerste antenne was een DV27. Er waren meerdere uitvoeringen van, ik had de lange uitvoering van 140 cm. De spoel zat ergens bovenin en de voet had zo’n mooie verchroomde vleugelmoer. Ik weet niet of je deze site al hebt doorgespit, maar op deze pagina heb ik nog nog een 27Mc opname staan, ook hier staan nog drie opnames tussen, Duplex 3 meter en 27 Mc, 2 januari 1986 deel 1, 2 en 3. Die opnames zijn destijds gemaakt in Twello.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *