Menu Sluiten

Blog

Radio Doc

Uitzending van 19 april 2015. Het is dit jaar 35 jaar geleden dat het 27MC bakkie legaal werd in Nederland. Het zenden via de zogenoemde burgerband kun je zien als de voorloper van de mobiele telefoon, chatbox, Facebook en Twitter. Het eerste sociale medium wordt in 1980 een enorme hype. ‘Echt overal zag je antennetjes staan.’

https://podcasts.google.com/feed/aHR0cHM6Ly9wb2RjYXN0Lm5wby5ubC9mZWVkL3JhZGlvZG9jLnhtbA/episode/aHR0cDovL3JhZGlvYm94Mi5vbXJvZXAubmwvYnJvYWRjYXN0c3RyZWFtL2ZpbGUvNDMxOTI2Lm1wMw?sa=X&ved=0CA0QkfYCahcKEwj4wufzj87sAhUAAAAAHQAAAAAQAQ

Gered uit de blauwe bak 4

Ons bedrijf heeft een ‘blauwe bak’ waarin oude computerapparatuur gedumpt kan worden. Er liggen ook wel eens andere spullen in, en vorige week redde ik deze spullen uit die bak. Dat is toch zonde om weg te gooien?

  • 10 Watt kanaal 7 TV zender
  • Eindtrap met zo te zien een BLW91
  • SWR/Power meter
  • Frequentieteller (denk ik)

De frequentieteller, daar lijkt op het kleine printje iets opgeblazen te zijn. Of de rest werkt heb ik nog niet getest.

Over en sluiten!

Dit is mijn laatste posting op deze website. De website zal vooralsnog wel online blijven maar er zal geen nieuwe content meer geplaatst worden.

Ahum… Ik had toch nog wat dingen voor de blog…

Ik wil iedereen die in de afgelopen 18 jaar mijn website heeft bezocht en heeft gereageerd of op een andere manier een bijdrage heeft geleverd hartelijk danken. Ikzelf heb het maken en onderhouden van deze website altijd met veel plezier gedaan.

Adios!

Bert, de PA3HJH, voorheen Radio Delta / Radio Pino uit Twello.

Gered uit de blauwe bak 3

Ons bedrijf heeft een ‘blauwe bak’ waarin oude computerapparatuur gedumpt kan worden. Er liggen ook wel eens andere spullen in, en vorige week redde ik deze spullen uit die bak. Zo’n APart SDQ5P-W actieve 2×30 Watt stereo 2-weg luidsprekerset is toch zonde om weg te gooien?

Twee nieuwe 3300 uF elco’s (ze blijken iets langer dan de originele) in de voeding gesoldeerd en de lichte brom is ook verdwenen.

Top 2000 – 2019

Ondanks mijn gemopper de afgelopen jaren op de Top 2000 (Teveel onbekende nummers, teveel verschrikkelijk onbekende rock-nummers) hadden wij ons dit jaar voorgenomen om toch eens een keer naar het Top 2000 café te gaan. Dus: Op jacht naar kaartjes.

De inschrijving startte afgelopen zaterdag. Vanaf 11:00 uur kon je je aanmelden en een plek reserveren. Ik had de datum in de keuken op de Rabobank kalender geschreven en een alarm op de telefoon geactiveerd maar al die voorzorgsmaatregelen bleken niet nodig: Klokslag 11:00 uur zat ik klaar. De laptop was 100% opgeladen, WiFi vol bereik, de web-pagina in beeld en om 11:01 meteen op F5 gedrukt en geklikt op onze voorkeursdag- en tijd.

Daarka kwam ik in een wachtrij terecht. Na een paar spannende minuten kwam het teleurstellende bericht dat ons gekozen tijdslot al vol zat. Maar er kwam een overzicht waar je een nieuw tijdslot kon kiezen, en waar je ook meteen kon zien of daar nog plaatsen vrij waren.

Het volgende uur geprobeerd … vol.
Snel het volgende uur proberen … ook vol.
Een uur later… bah, daar is nog maar één plaatsje vrij.

Maar gelukkig, zoals je hieronder kunt zien is het toch gelukt!