Menu Sluiten

Blog

Gered uit de blauwe bak 3

Ons bedrijf heeft een ‘blauwe bak’ waarin oude computerapparatuur gedumpt kan worden. Er liggen ook wel eens andere spullen in, en vorige week redde ik deze spullen uit die bak. Zo’n APart SDQ5P-W actieve 2×30 Watt stereo 2-weg luidsprekerset is toch zonde om weg te gooien?

Twee nieuwe 3300 uF elco’s (ze blijken iets langer dan de originele) in de voeding gesoldeerd en de lichte brom is ook verdwenen.

Dit zijn ze. Ze hingen waarschijnlijk naast een beamerscherm oid.
nb: De beugels heb ik er ook bij.
De achterkant.
De originele elco’s die aan de bovenkant bol stonden.
Een elco eruit gesoldeerd
De twee nieuwe elco’s, 3300 uF 35V
Klus geklaard.

Top 2000 – 2019

Ondanks mijn gemopper de afgelopen jaren op de Top 2000 (Teveel onbekende nummers, teveel verschrikkelijk onbekende rock-nummers) hadden wij ons dit jaar voorgenomen om toch eens een keer naar het Top 2000 café te gaan. Dus: Op jacht naar kaartjes.

De inschrijving startte afgelopen zaterdag. Vanaf 11:00 uur kon je je aanmelden en een plek reserveren. Ik had de datum in de keuken op de Rabobank kalender geschreven en een alarm op de telefoon geactiveerd maar al die voorzorgsmaatregelen bleken niet nodig: Klokslag 11:00 uur zat ik klaar. De laptop was 100% opgeladen, WiFi vol bereik, de web-pagina in beeld en om 11:01 meteen op F5 gedrukt en geklikt op onze voorkeursdag- en tijd.

Daarka kwam ik in een wachtrij terecht. Na een paar spannende minuten kwam het teleurstellende bericht dat ons gekozen tijdslot al vol zat. Maar er kwam een overzicht waar je een nieuw tijdslot kon kiezen, en waar je ook meteen kon zien of daar nog plaatsen vrij waren.

Het volgende uur geprobeerd … vol.
Snel het volgende uur proberen … ook vol.
Een uur later… bah, daar is nog maar één plaatsje vrij.

Maar gelukkig, zoals je hieronder kunt zien is het toch gelukt!

Fiets-mobiel

CQ 14 CQ 14, is er in 2019 nog iemand staande-bij?

Bij het opruimen van de schuur kwam ik mijn twee kleefvoet antennes tegen die al jaren tegen het frame van de garagedeur kleven. Ik heb er snel even een foto van gemaakt. De lange is voor de 27Mc, de korte is voor de 2-meter band. Nu nog een mijn bakkie van zolder halen, een accu regelen en ik ben weer “staande bij”!

Wat een drama

De jaren 80. Talloze illegale stations kwamen en gingen. De laatste uitzending van een radiostation was natuurlijk een emotioneel gebeuren. Maandenlang had men hart en ziel in het station gestopt. Een tijd geleden kwam ik een mooie afscheidsuitzending tegen op de website van Rudy Gebels. Beluister hieronder het fragment via de player of klik op deze link voor nog veel meer radiogeschiedenis!

Bron: http://www.rudygybels.be

Piraten ogen

Mijn geoefende piraten-ogen worden nog steeds getriggerd door antennes op daken en op auto’s. Dat is al sinds mijn jeugd zo. Gisteren reed ik in de schemering over de N314 langs de IJssel, zie ik op een in de berm geparkeerde auto ineens twee antennes staan, wat natuurlijk meteen mijn aandacht trok. Wat zou dat zijn? Polen met een 27Mc bakkie? Een 2-meter zendamateur?

Wat bleek: Achter de auto stonden twee vissers met hun vishengels klaar om te gaan vissen … Bleh.