Menu Sluiten

Greatest Hits

Als DJ bij Disco Action was het natuurlijk van belang ‘de hits van vandaag en morgen’ te kunnen draaien, daarom kreeg Mark elke week een paar gulden om daarmee twee singeltjes te kopen. Dat deed hij bij De Buyzer in Twello of bij platenzaken in Arnhem, waar de singeltjes wat goedkoper waren.

In die jaren deed ook de Personal Computer zijn intrede in de slaapkamer. Mark zat volgens mij op de HEAO, Martin op de HTS en ik deed toen na HAVO en MTS een ECABO opleiding als Assistent Microcomputer. Ik had in die periode een Pc van een neef op mijn slaapkamer staan.

Op <deze pagina> staat helemaal onderaan een opname Uitzending Mark bij Bert in de studio op 29 oktober 1987. Vanaf 37:55 hoor je ons praten over spelletjes op diskette zetten en dat ik dan eerst MS-DOS moet kopiëren haha! Met een grote schakelaar hoor je dat de computer wordt opgestart, daarna allemaal spacy piepjes en bliepjes.

In dBASE III hebben we alle Pniël platen geregistreerd en ze daarna met een matrixprinter op kettingpapier uitgeprint. De originele database is helaas in de loop van de tijd verloren gegaan, maar vele jaren later heb ik die lijst opnieuw geprobeerd samen te stellen aan de hand van mijn platencollectie in Virtual DJ. Zie voor die nieuwe lijst de twee links onderaan deze pagina.

Nu is dan het moment aangebroken om naar de cloud te migreren (!) en de nummers in een Spotify playlist te zetten.

https://open.spotify.com/user/bertmulder33/playlist/7wIP4FDiWDvtyKqVdX3icb?si=AnJb1aWKQLWrhnVfX51-Kg

Niet alle nummers zijn op Spotify aanwezig, maar je krijgt toch een goed idee in welke muzikale periode wij actief waren.