Menu Sluiten

Greatest Hits

Voor Disco Action was het natuurlijk van belang ‘de hits van vandaag en morgen’ te draaien, daarom kreeg Mark elke week een paar gulden om daarmee een paar singeltjes te kopen. Dat deed hij bij De Buyzer in Twello of bij platenzaken in Arnhem, waar de singeltjes wat goedkoper waren.

In die jaren deed ook de Personal Computer zijn intrede in de slaapkamer. Mark zat volgens mij op de HEAO, Martin op de HTS en ik deed toen na HAVO en MTS een ECABO opleiding als Assistent Microcomputer. Ik had in die periode een Pc van een neef op mijn slaapkamer staan.

Op <deze pagina> staat helemaal onderaan een opname Uitzending Mark bij Bert in de studio op 29 oktober 1987. Vanaf 37:55 hoor je ons praten over spelletjes op diskette zetten en dat ik dan eerst MS-DOS moet kopiëren haha! Met een grote schakelaar hoor je dat de computer wordt opgestart, daarna allemaal spacy piepjes en bliepjes.

We hebben in die tijd de Pniël platen geregistreerd in een dBASE III database, en die lijst daarna met een matrixprinter op kettingpapier uitgeprint. Vele jaren later heb ik die lijst opnieuw geprobeerd samen te stellen aan de hand van mijn platencollectie in Virtual DJ. Zie voor die lijst de twee links onderaan deze pagina.

Nu is dan het moment aangebroken om de muziek naar de cloud te migreren (!) en de nummers in een Spotify playlist te zetten.

https://open.spotify.com/user/bertmulder33/playlist/7wIP4FDiWDvtyKqVdX3icb?si=AnJb1aWKQLWrhnVfX51-Kg

Helaas zijn niet alle nummers op Spotify aanwezig, maar je krijgt toch een goed idee in welke muzikale periode wij actief waren.