Rommelmarkten en grofvuil waren voor mij een belangrijke bron van electronica componenten. Twello had een vaste dag in de maand dat je grofvuil langs de weg mocht zetten, ik geloof dat het de eerste woensdag van de maand was. Dan haalde ik daar radio's, televisies, antennes, koppelfilters, drieversnellingswielen en brede fietssturen weg. Wat ik met de electronica deed? De printen eruit slopen en de onderdelen er vanaf solderen. De rest ging weer terug bij het vuilnis.

 


De plaatselijke Radio TV zaak 'Smit' had eens tientallen tv's enzo aan de weg gezet. Alsof je een schat gevonden had, zo voelde dat! Ook bij De Buijzer vonden we wel 'technische spullen' in de container.

Een leuke anekdote: Op een keer fietste ik samen met Martin S. van school naar huis. Op een gegeven moment namen we allebei een andere weg. Toen we elkaar een paar straten verder weer tegenkwamen hadden we allebei een televisie achterop de fiets! Dat ding helemaal achterop de fiets meegenomen naar Twello... de mijne deed het niet.

 Rommelmarkt