Afgelopen zondag heb ik de Philips 22AP369 mee naar zolder genomen om hem daar op de antenne aan te sluiten. Daar bleken er ineens vreemde problemen met deze zendontvanger op te treden. De groene RX led ging niet meer aan bij ontvangst, de vijf ledjes van de power indicator gingen niet branden tijdens zenden, en de rode TX led deed het ook niet altijd meer. Dus heb ik het apparaat maar eens open geschroefd en aan een inspectie onderworpen. Wanneer ik voorzichtig op de print drukte kraakte het wat uit de luidspreker, maar werkte alles weer goed, om na een tijdje toch weer die rare kuren te vertonen. Er zal wel ergens een printbreuk zitten, binnenkort maar eens goed nakijken en eventueel doorsolderen.

Nu heeft deze 22 kanalen zendontvanger een draaischakelaar met 24 standen. Op stand 23 en 24 wordt er een E in het display getoond. Daar is zenden niet mogelijk, maar ik weet van vroeger nog dat je daar wel kanaal 40 kunt ontvangen.

(RX met de Philips op kanaal 40)

Op Internet heb ik inmiddels wat documentatie over de Philips 22AP369 gevonden. Het blijkt dat je op kanaal 40 ook kunt zenden als je R36 weghaalt. Deze weerstand zat nog wel op zijn plaats, maar maakte schijnbaar slecht contact of zo, want nu ik hem aan een kant heb losgesoldeerd zijn de andere vage problemen die ik hierboven noemde ook ineens weg!

(R36)


Dus... op 22 kanalen én kanaal 40 zenden & ontvangen met de Philips 22AP369.

(TX met de Philips op kanaal 40)


Bert, 01-02-2011.