Stereo

Enkele stations gingen zelfs in Stereo uitzenden. Die stations gebruikten vaak een stereocoder uit de Electuur of uit de Free Radio Magazine. Ik gebruikte zelf het coder gedeelte van een complete zender (JostyKit HF365) die ik van Werner B. overgenomen had. Deze coder was eenvoudig van opzet, het ruiste wel maar het stereo lampje ging branden en de kanaalscheiding was best gped.

Daarvóór deed ik al wel pogingen om het stereolampje van de ontvanger te laten branden door een 19 kHz signaal mee te sturen. Dat signaal haalde ik uit RC oscillatortjes, of programmeerde ik op de Texas Instruments TI99/4a home computer (in TI-Basic)

Hier een opname van een stereo uitzending, gemaakt toen ik in Deventer woonde. Best mooie kanaalscheiding eigenlijk. Hier nog een opname van een stereo uitzending, let op de HF inslag op 0:31. Waarschijnlijk was dit een van mijn laatste illegale uitzendingen op drie meter. Let ook hier op de hoogfrequent inslag op het mengpaneel. Hier ook nog een opname van een Stereo uitzending.