Menu Sluiten

Blog

Raad je plaatje fragment 50

Deze inzending komt van Martin, een echt 90’s nummer. De radiocassette recorder in de auto had natuurlijk altijd te weinig vermogen, daarom moest er vaak een ‘booster’ van 4 x 50 Watt tussen. Ook een setje huiskamerboxen deed het vaak goed achterin zo’n witte Opel Astra!

6 reacties

 1. Bert Mulder

  Ik ken het nummer zeker, maar moet er echt een keer tegenaan lopen voor de titel en de artiest.

 2. Martin

  Hé Bert, je hebt wel een item ‘Raad je plaatje 51’ aangemaakt, maar deze staat niet in de index.
  Dan vindt niemand hem….

 3. Bert Mulder

  Hm ja, om de een of andere reden moet ik telkens de cache wissen nadat ik een forum onderwerp toegevoegd heb. Was ik dus vergeten dit keer.

 4. Martin

  Correct.

  Robin Albers begon zijn loopbaan als dj in 1978 in een discotheek in Rhenen. In 1984 kreeg hij een baan bij de AVRO op Radio 3 als radio-dj. Hij presenteerde tot medio 1992 Toppop-radio. Ook organiseerde hij vanaf 1984 een aantal malen de nationale kampioenschappen voor dj-mixen.

  Toen in de late jaren tachtig de housemuziek opkwam, raakte hij in de ban van deze muziekstijl. In 1990 werd Albers presentator van het radioprogramma ‘For those who like to groove voor de AVRO. Het was het eerste Nederlandse houseprogramma op de radio. In 1992 stopte het programma echter toen Albers door de AVRO werd ontslagen. Hij besloot daarna zelf als houseproducer te beginnen.

  In 1993 had Albers zijn eerste hit met nummer Plastic Dreams onder zijn alter ego Jaydee. Het nummer dat opvalt vanwege het Hammondorgel werd een internationale househit. Het nummer werd daarna nog enkele malen in speciale remixes opnieuw uitgebracht. Het werd uiteindelijk een half miljoen maal verkocht. In 1994 kreeg hij nog een hitje met ‘Music is so special. Ook bracht hij onder tal van andere namen houseplaten uit. Enkelen daarvan zijn Graylock, Daydream en Karnak. In 2000 bracht hij een album uit van Jaydee. Op House nation stonden de bekende singles en ook wat nieuw werk.

  • Bert Mulder

   Dat radioprogramma For those who like to groove kan ik mij nog wel herinneren.

Reacties zijn gesloten.