Menu Sluiten

Ritje door Twello 2

Als vervolg op mijn Youtube filmpje Ritje door Twello 1 zou ik dit filmpje zelf gemaakt kunnen hebben! Deze opname van TV Oost dateert uit 1997.

Er wordt gestart bij de Power Station. Dan rechtstreeks naar de Powerplay (1:46), de Ultravox (2:32) en de Satelliet (2:39). Op 4:20 draait de auto de Duistervoordseweg op, het centrum in.  Het centrum is nog niet op de schop geweest. Torenbosch (4:47) is er nog niet en de Aldi (4:59) zit nog op de oude plek. In het centrum (6:04) wordt volop gebouwd.

Op 6:25 zie je aan de rechterkant wat bouwketen staan, daar hebben we tijdens een klompenweek met Disco Action Drive-In-Show gestaan. Dat was tegenover Smit en de Rabobank, en naast Ter Heegde

Op 7:06 zie je het mooie oude gemeentehuis. Aan de antenne te zien was op dat moment het politiebureau nog in dit monumentale pand gevestigd.

Op 8:38 draait de auto vanuit de Stationsstraat opnieuw het centrum in. Op 9:08 zie je dat Twello nog geen treinstation had. Er staat trouwens ook nog een Dumeco vrachtwagen aan de overzijde van het spoor. Op 11:50 zie je de antennemast waarin in die tijd ook de antenne van de LOV hing. Onderaan die mast zat het postkantoor, waarik in 1991 een PTT Marc vergunning gehaald heb. Bijna aan het eind van het filmpje op 13:19 rijdt hij ook nog vlakbij de Celebration.

Een kale boel vergeleken met nu, maar omdat ik in 1993 Twello verliet is het wel het Twello zoals ik het in mijn herinnering zo goed ken.