Menu Sluiten

Ritje door Twello 2

Als vervolg op mijn Youtube filmpje Piraten in Twello zou ik dit filmpje zelf gemaakt kunnen hebben! Dit is een opname uit 1997 van TV Oost.

Er wordt gestart om 0:27 bij de Power Station. Dan rechtstreeks naar de Powerplay (1:46), naar de Ultravox (2:32) en de Satelliet (2:39). Op 4:20 draait de auto de Duistervoordseweg op, het centrum in.  Het centrum is nog niet op de schop geweest. Torenbosch – De Barnte (4:47) is er nog niet. De Aldi (4:59) zit nog op de oude plaats. In het centrum (6:04) wordt volop gebouwd.

Op 6:25 zie je aan de rechterkant wat bouwketen staan, daar hebben we tijdens een klompenweek met Disco Action opgetreden. Dat was tegenover Smit en de Rabobank, en naast Ter Heegde

Op 7:06 zie je het mooie oude gemeentehuis, aan de antenne te zien was op dat moment het politiebureau nog in dit monumentale pand gevestigd.

Op 8:38 draait de auto vanuit de Stationsstraat opnieuw het centrum in. Op 9:08 zie je dat Twello nog geen treinstation had. Er staat trouwens ook nog een Dumeco vrachtwagen aan de overzijde van het spoor. Op 11:50 zie je de antennemast waarin ook de antenne van de LOV hing. Onderaan die mast zat eerder het postkantoor, daar waar ik die PTT Marc vergunning gehaald heb. Bijna aan het eind van het filmpje op 13:19 rijdt hij ook nog bij de Celebration.

Een kale boel vergeleken met nu, maar omdat ik in 1993 Twello verliet is het wel het Twello zoals ik het in mijn herinnering zo goed ken.