Menu Sluiten

Vuilnis

Rommelmarkten en grofvuil waren een belangrijke bron van elektronica componenten. Twello had een vaste dag in de maand dat je grofvuil langs de weg mocht zetten, ik geloof de eerste woensdag van de maand. Daar haalde ik radio’s, televisies, antennes, koppelfilters, drieversnellingswielen en brede fietssturen weg. Wat ik met de elektronica deed? De printen eruit slopen en de onderdelen er vanaf solderen. Flink wat vingertoppen mee verbrand. De rest ging weer terug bij het vuilnis.

De plaatselijke Radio TV zaak Smit had eens tientallen tv’s enzo aan de weg gezet. Alsof je een schat gevonden had, zo voelde dat! Ook bij de Buijzer vonden we wel technische spullen in de container.

Een leuke anekdote: Op een keer fietste ik samen met Martin S. van school naar huis. Op een gegeven moment namen we allebei een andere weg maar toen we elkaar een paar straten verder weer tegenkwamen hadden we allebei een televisie achterop de fiets haha! Ik heb dat ding toen helemaal meegenomen naar huis en in de schuur aangesloten, waar ik constateerde dat hij het niet meer deed.