Menu Sluiten

Vuilnis

Rommelmarkten en grofvuil waren een belangrijke bron van elektronica componenten. In Twello had je een vaste dag in de maand (de eerste woensdag?) dat je grofvuil langs de weg mocht zetten. De avond ervoor ging ik dan op pad en haalde daar radio’s, televisies, antennes, koppelfilters, drieversnellingswielen en brede fietssturen weg. Wat ik met de elektronica deed? De printen eruit slopen en de onderdelen er vanaf solderen. Ik heb flink wat vingertoppen verbrand aan die hete weerstanden. De rest van het apparaat ging dan weer terug bij het vuilnis, en mijn onderdelenbakjes waren weer wat voller.

De plaatselijke Radio TV zaak “Smit” had eens tientallen tv’s en zo aan de weg gezet. Alsof je een schat gevonden had, zo voelde dat! Ook bij “de Buijzer” vonden we wel technische spullen in de container.

Een leuke anekdote: Op een keer fietste ik samen met Martin S. van school naar huis. Op een gegeven moment namen we allebei een andere weg en toen we elkaar een paar straten verder weer tegenkwamen hadden we allebei een televisie achterop de fiets haha! (De mijne deed het trouwens niet).